Home

Nieuws

Nederland krijgt AGF-vriendelijk voedselkeuzelogo

Nederland voert in 2021 NutriScore in om gezonde producten te herkennen. NutriScore verhoogt naar verwachting de groente- en fruitconsumptie.

Nederland wil het NutriScore-keuzelogo invoeren, laat staatssecretaris Paul Blokhuis weten. Het geeft met verkeerslichtkleuren (groen tot rood) en letters (A tot E) een oordeel over de voedingswaarde van een product. Nederlandse telers werken al met dit label. Groenteverwerker Hak voerde het al in voor haar producten.

Ander logo

Eerst moet het logo verbeteren voor een brede invoering in Nederland. Daarom moet een internationale groep wetenschappers het logo verbeteren, stelt Blokhuis. “Er is nog werk aan de winkel voordat we tevreden zijn en volop kunnen doorstomen met de invoering.” Hij wil ervoor zorgen dat wetenschappers ‘aan de knoppen zitten’.

Lees verder onder de afbeelding.

HAK voert producten in met NutriScore. - Foto: HAK
HAK voert producten in met NutriScore. - Foto: HAK

Consumentenbond tevreden

De Consumentenbond juicht het nieuwe logo toe, omdat het voor klanten in 1 oogopslag de gezondheid laat zien. Een product krijgt positieve punten op basis van de hoeveelheid fruit, groenten, peulvruchten en noten, vanwege gezondheidsstoffen als vitamines. Ook voor de aanwezigheid van vezels en eiwitten krijgt een product positieve punten. Voor grotere hoeveelheden calorieën, zout en suiker wordt in de NutriScore minpunten toegekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.