Home

Nieuws 1 reactie

Italië grootste biologische producent in Europa

Absoluut is China het meest biologisch, procentueel én absoluut scoort Italië hoog met groente en fruit.

Mexico heeft met ruim 97.000 hectare het grootste areaal biologische groente van alle landen ter wereld. Dat blijkt uit cijfers van de internationale producentenorganisatie IFOAM. Met 64.000 hectare volgen de Verenigde Staten op plaats 2 en met 63.000 hectare China op plaats 3.

Italië Europees kampioen biologisch

In Europa heeft Italië het grootste areaal met bijna 44.000 hectare. Nederland blijft met bijna 7.000 hectare ook nog achter bij Frankrijk, Spanje, Duitsland en Polen.

Groente in Italiaanse supermarkt. In Europa heeft Italië het grootste areaal met bijna 44.000 hectare. - Foto: G&F
Groente in Italiaanse supermarkt. In Europa heeft Italië het grootste areaal met bijna 44.000 hectare. - Foto: G&F

Ook procentueel is Mexico met 13% biologisch areaal een fervent bio-land. Van alle landen met een substantiële groenteproductie haalt Denemarken echter het hoogste percentage biologisch ten opzichte van het totale groenteareaal: 28,2%. In Nederland ligt dat percentage op 7,4%.

Weinig Nederlands biofruit

In biologisch fruit is China wel de grootste met een areaal van bijna 98.000 hectare, 1,5% van het totale Chinese fruitareaal. Daarbij is níét het tropisch en citrusfruit meegeteld. Op plaats 2 volgt op respectabele afstand Italië met 22.400 hectare en op plaats 3 Polen met 18.600 hectare. Nederland blijft ver in de achterhoede steken met 426 hectare biologisch fruit, 2,4% van het totale Nederlandse fruitareaal.

Gekeken naar het percentage biologisch ten opzichte van het totale areaal is Oostenrijk met 53% de kampioen. Met bijna 5.000 hectare biologisch fruit is dit land ook in absolute zin een stevige partij.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Italië is ook het land wat bekend staat om zijn integriteit en moreel correct handelen....

Of registreer je om te kunnen reageren.