Home

Nieuws

Minister praat met sector over nieuwe rol

Minister Carola Schouten van landbouw is in gesprek met de tuinbouwsector over een meer coördinerende rol van de minister.

Ze voert daarmee een aangenomen motie van december 2017 uit waarin de minister wordt opgeroepen die rol te pakken voor duurzaamheid, energietransitie, infrastructuur, modernisering en technologische innovatie. De minister zou op regelmatige basis en proactief met de Greenports in overleg treden over de voortgang van de Impulsagenda Greenport 3.0. Die agenda is erop gericht de toppositie van de Nederlandse tuinbouwsector te versterken.

Geen geld voor tuinbouw

Tijdens een algemeen overleg over voeding op donderdag 19 april vroeg VVD-kamerlid Arne Weverling naar de voortgang van die gesprekken. Hij constateerde dat voor de tuinbouw geen geld op de begroting is opgenomen en dat tuinbouw niet die aandacht krijgt die het verdient.

Als oud-wethouder van de gemeente Westland wees hij op de kansen die er liggen om het Nederlandse model voor tuinbouw in het buitenland te vermarkten. Schouten zegde toe voor de begrotingen dit najaar met informatie te komen over de uitgevoerde motie.

Of registreer je om te kunnen reageren.