Home

Nieuws

Albert Heijn breidt groentenafdeling uit

Albert Heijn komt volgende maand met 33 nieuwe salades en 72 nieuwe maaltijden met groentecomponenten.

AH gaat klanten zelf de mogelijkheid geven salades en toevoegingen samen te stellen. Verder komt de supermarktketen met slazakjes van 50 gram om kleine hoeveelheden voor sandwiches te bieden.

Het is onderdeel van een uitbreiding van de versafdeling. De marktleider noemt de lancering een onderdeel van ‘de grote beweging binnen vers bij Albert Heijn’. Daarbij lanceert AH 100 nieuwe versproducten, waarvan 72 verse maaltijden. Het gaat om een vernieuwing van het assortiment, waarbij de supermarkt geen melding maakt van producten die zijn gesneuveld.

Foto: AH.nl
Foto: AH.nl

Meer groente

Op alle maaltijden wordt straks ook de hoeveelheid groente in het pakket vermeld. Marit van Egmond, directeur merchandising & sourcing bij AH: “Soms ontbreekt het aan inspiratie of tijd om alles zelf te bedenken en te maken. En daar kunnen wij een rol in spelen. Door samen met onze leveranciers vernieuwende en verrassende producten aan te bieden waarin een flinke portie groenten is verwerkt.”

Ook is kritisch gekeken naar de hoeveelheid verpakkingsmateriaal. Die is met 15% verminderd. De nieuwe en verbeterde maaltijden liggen vanaf nu in de winkel.

Of registreer je om te kunnen reageren.