Home

Nieuws

Nederland krijgt € 6,8 miljoen voor schoolfruit

Nederland krijgt voor het komend schooljaar zo’n € 6,8 miljoen voor het uitdelen van groente en fruit op scholen.

De Europese Unie trekt in totaal bijna €145 miljoen uit voor het verstrekken van groente en fruit en € 105 miljoen voor zuivel.

In het schooljaar 2016-2017 hebben in de hele Europese Unie ongeveer 18 miljoen kinderen op 79.000 scholen van de regeling gebruik gemaakt. De Nederlandse regering is geen voorstander van de regeling, maar maakt er wel gebruik van.

Appels meest verstrekte fruit

In 2016-2017 waren appels het meest verstrekte fruit, samen met peren, pruimen, perziken, nectarines, sinaasappelen, aardbeien en bananen. Wortelen, tomaten, komkommers en paprika’s waren de populairste groenten.

Tot de educatieve maatregelen behoorden onder meer boerderijbezoeken, schoolmoestuinen, kooklessen en/of -wedstrijden, lessen van voedingsdeskundigen en spelletjes. Melk, gearomatiseerde melk en producten op basis van gefermenteerde melk, zoals yoghurt, waren de populairste categorieën producten in het kader van de melkregeling. Er werd ook veel kaas verstrekt.

Of registreer je om te kunnen reageren.