Home

Nieuws

Speeddaten met Ctgb over gewasbeschermingsmiddelen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) wil blijven leren van de praktijk. Daarom roept het telers op te komen speeddaten met het Ctgb over de omgang met en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Het Ctgb (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) wil in het jaar dat het college het 25-jarig jubileum viert, in gesprek gaan met gebruikers van gewasbeschermingsmiddelen om te leren van hun praktijkervaring. Daarvoor organiseert het Ctgb binnenkort speeddates. Hierin komt aan de vraag aan de orde hoe telers of kwekers gewasbeschermingsmiddelen in de praktijk gebruiken.

Verder vraagt het Ctgb zich af hoe het etiket en de gebruiksvoorschriften worden gelezen. Zijn die duidelijk genoeg? Wat ontbreekt nog voor IPM of kleine toepassingen? Sluiten beoordeling, beoordelingseisen en gebruik voldoende op elkaar aan?

Aanmeldingsformulier

Gemotiveerde telers of kwekers voor de speeddates kunnen zich op de website van het Ctgb aanmelden. De speeddates zullen in de eerste helft van maart op het Ctgb kantoor in Ede plaatsvinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.