Home

Nieuws

Rabobank kleedt lokale kantoren uit

Rabobank wil de rol van de lokale kantoren nog verder inperken.

In nieuwe reorganisatieplannen is sprake van twaalf regionale ‘hoofdkantoren’, waar specialistische kennis voor producten, diensten en doelgroepen wordt geconcentreerd. De activiteiten van kleinere kantoren moeten worden teruggeschroefd. Dat maakt 5.000 arbeidsplaatsen overbodig. Dat meldt Het Financieele Dagblad. De eerder ingezette koers van centralisatie moet nog steviger worden doorgezet en het aantal lokale vestigingen wordt extra ingeperkt.

103 kantoren

Momenteel heeft Rabobank nog 103 lokale kantoren, die allemaal adviseurs hebben voor alle producten, diensten en doelgroepen en ondersteunende diensten. Dat behelst van kredietverlening aan het mkb en het grootbedrijf, tot en met private-bankingdiensten.

Ledenraad

De nieuwe plannen worden op 6 maart gepresenteerd op de algemene ledenraad en moeten daar nog worden goedgekeurd. Ze zijn afkomstig van de commissie Bankieren 3.0, die nadenkt over de vormgeving van het concern in 2020.

Met de nieuwe aanpassing denkt de bank dus ongeveer vijfduizend banen te kunnen schrappen. Die vallen onder de eerder aangekondigde sanering van twaalfduizend banen.

Of registreer je om te kunnen reageren.