Home

Nieuws

Westlandse tuinbouwkennis bouwt vertical farm

Het Nederlandse consortium Urban Farming Partners gaat een grote vertical farm in Singapore bouwen.

Urban Farming Partners is een samenwerking van Westlandse tuinbouwkennis en stadsontwikkeling. Onder meer Rijk Zwaan, Priva en Kenlog doen mee in het consortium, dat ook wordt ondersteund door uitvoeringsdienst RVO.nl van het ministerie van Economische Zaken.

2 hectare teeltoppervlak op 6.000 m2

Het productiebedrijf dat in het nieuwe jaar in Singapore wordt gebouwd, komt in een bestaand pand en krijgt een omvang van 6.000 vierkante meter vloeroppervlak en een teeltoppervlak van 2 hectare. In de gesloten teeltruimte zullen slasoorten, kruiden en babyleafs worden geteeld.

Politiek stabiele stadstaat

Het project in Singapore kan als showcase dienen voor meer van dit soort vertical farms in Azië. De politieke stabiliteit van het rijke stadsstaatje en de focus op duurzaamheid maken het geschikt voor deze ontwikkeling.

Foto

  • Vertical farms als deze zouden vooral in dichtbevolkte Aziatische megasteden kansrijk kunnen zijn. - Foto: Corne Clemens

    Vertical farms als deze zouden vooral in dichtbevolkte Aziatische megasteden kansrijk kunnen zijn. - Foto: Corne Clemens

Of registreer je om te kunnen reageren.