Home

Nieuws

Telers maken ziekenhuiskeukens gezonder

Greenport Gelderland kent een subsidie toe aan een telersinitiatief om verse lokale producten af te zetten aan lokale gezondheidsinstellingen.

Ruim 30 agrarisch ondernemers rond Nijmegen en Arnhem hebben hun krachten gebundeld in een organisatie met de naam ‘Van Lokaal Voor Lokaal’. Via dit platform kunnen alle deelnemende telers hun producten aan gezondheidsinstellingen aanbieden. Ook kunnen ze hun prestaties op het gebied van duurzaamheid direct aan de klant laten zien.

Gezondheid uit eigen regio

Greenport Gelderland vindt het project innovatief genoeg om het te ondersteunen met een publiek-private subsidie. Vernieuwend aan het samenwerkingsverband is dat het zich specifiek richt op ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio. Speerpunt van de agrariërs is het bevorderen van de gezondheid van patiënten/bewoners en zo een vlotter herstel te realiseren. Dat gaan ze doen door het leveren van een zeer vers en smaakvol product uit de eigen regio. Daarvan kunnen personeel en bezoekers van de instellingen meeprofiteren.

Verminderen kosten zorg

Het is de bedoeling dat op termijn Van Lokaal Voor Lokaal bijdraagt aan het verminderen van de kosten in de gezondheidszorg. Eerder dit jaar wonnen de agrariërs met hun idee al de Award ‘Gezonde Korte Ketens’. Dat was, volgens fruitteler Rob Janssen uit Deest, een enorme opsteker en een stimulans om het idee verder uit te werken. Eind oktober werd het logo onthuld en is het aftellen naar de start van het platform gestart. De website moet voor 1 december ingericht zijn en dan kunnen klanten/instellingen er vanaf 1 januari 2019 terecht voor hun verse en gezonde producten uit eigen regio.

Of registreer je om te kunnen reageren.