Home

Nieuws

Zonder topvrouw voldoet Greenyard aan genderquota

Marktleider in groente en fruit Greenyard wordt niet meer geleid door een vrouw sinds het vertrek van Marleen Vaesen.

Met de recente wijzigingen voldoet Greenyard toch aan de Belgische regels voor genderquota.

Maandag maakte Greenyard bekend dat Hein Deprez CEO wordt. De Raad van Bestuur heeft hem naar voren geschoven om de volgende fase van het bedrijf in te leiden. Vaesen heeft de integratie van de bedrijven Univeg een Greenyard Foods geleid en deed dat goed. In 2016 kreeg Vaesen een beloningsvergoeding van 10% uitgekeerd door de Raad van Bestuur. Dat werd uitgekeerd aan vennootschap Mavac. In België laten topmensen van bedrijven zich vanwege de hoge belastingen vertegenwoordigen door een vennootschap.

Manager van jaar

Vaesen greep recent net naast de titel Manager van het Jaar in België. Een paar weken na die gala-avond komt haar periode bij Greenyard nu dus ten einde. Vaesen wilde een menselijke manager zijn, maar wel voorop lopen. “Ik ben altijd als eerste aanwezig. Ik verwacht inzet, maar toon het ook.” Vaesen zag het bedrijf groeien van 2.300 naar 8.000 medewerkers, maar wilde zoveel mogelijk interesse tonen in de mensen met wie ze werkte. Er moet ook gelachen worden op de werkvloer, stelde ze.

Marleen Vaesen wordt opgevolgd door Hein Deprez. - Foto: LinkedIn
Marleen Vaesen wordt opgevolgd door Hein Deprez. - Foto: LinkedIn

Haar vertrek staat los van de gestopte overnamegesprekken met Dole, laat Greenyard weten. Deprez houdt als CEO zijn strategische taken vast, zoals contact met grote klanten en het opstellen van 5 jaren plannen, en laat de dagelijkse leiding aan Peeters.

Genderquotum

Ondanks het vertrek van de topvrouw en de aanstelling van het mannelijke duo leiderschap van Hein Deprez en Carl Peeters heeft Greenyard genoeg vrouwen in de Raad van Bestuur om aan het genderquotum van 30% te voldoen. Greenyard brengt het aantal leden van de Raad van Bestuur terug naar 10 en laat Valentine Deprez toe als bestuurder. Na het vertrek van Marleen Vaesen uit de Raad van Bestuur is het aantal vrouwelijke bestuurders nu 3 op de 10.

Of registreer je om te kunnen reageren.