Home

Nieuws

Greenport-treinstation niet van de baan

De provincie Limburg gaat met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in gesprek over de aanleg van station Grubbenvorst Greenport-Venlo.

Het station bij Greenport Venlo Campus was jarenlang onderdeel van het plan voor elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen. Vanwege een tekort voelde het provinciebestuur zich genoodzaakt het station in de plannen te schrappen. Dat scheelt namelijk € 6,4 miljoen. Met name door moties van het CDA in Limburg en in de Tweede Kamer wordt weer gesproken tussen Limburg en het ministerie, blijkt uit een brief van Limburgs gedeputeerde Hubert Mackus.

Belang van station voor Limburgse tuinbouw

De belangen voor de Limburgse (tuinbouw)economie zijn te groot om het station te schrappen, vond eind 2017 een meerderheid in de Limburgse Provinciale Staten en Tweede Kamer.

Daarbij is nog geen zicht op een oplossing. Mogelijk wordt het station later opgeleverd. “In samenspraak met het ministerie zal gekeken worden naar een of meerdere oplossingsrichtingen, zo mogelijk ook een of meerdere varianten waarbij het station wordt gerealiseerd na oplevering van de elektrificatie- en versnellingsmaatregelen”, schrijft Mackus.

De provincie wil extra geld in het plan stoppen als het Rijk dat ook doet.

Of registreer je om te kunnen reageren.