Home

Nieuws

Lidl doet biologische producten in de aanbieding

In de bioweek van Lidl – nog tot zondag – breidt de discounter met name het agf-assortiment uit.

Lidl heeft het bio-assortiment in totaal met 50 producten uitgebreid naar een totaal van 150 stuks. Daarmee is in een paar jaar tijd het aantal biologische producten vertienvoudigd.

“Biologisch breiden we uit door minimaal twee keer per jaar de klant te verrassen met de bio-week. Daarnaast zetten wij in op meer verse biologische groente en fruit. We zien dat dit aanslaat en daardoor komen steeds meer bio-producten in ons vaste assortiment terecht”, aldus Christine Braun van Lidl Nederland in retailblad Distrifood.

Rumoer in biologische wereld

De biologische aanbiedingen van Lidl zorgen voor rumoer in de wereld van de biologische groente. Ekoplaza waarschuwde eerder dit jaar al voor een neerwaartse prijsspiraal en beschuldigt Lidl van prijzen ‘die niet kunnen’.

Ook deze bioweek gaat weer samen met aanbiedingen. Een biologische komkommer kost deze week 99 cent, voor biologische trostomaten betaalt de consument € 1,29 per 500 gram en voor biologische bloemkool € 1,99.

Prijzen bij andere supermarkten

Ter vergelijking: bij Ekoplaza kost een biologische bloemkool € 2,49. Bij AH en Plus kost deze € 2,29. Bio-trostomaten bij Ekoplaza worden verkocht voor € 1,89 en bij Plus en AH voor € 1,99. De biologische komkommer is bij AH in de bonus voor 89 cent nóg iets goedkoper dan bij Lidl. Deze kost bij Ekoplaza € 1,39 en bij Plus € 1,09.

Of registreer je om te kunnen reageren.