Home

Nieuws

Wereldwijd meer vraag naar vers

Wereldwijd nam de vraag naar vers voedsel in 2016 met 3% toe. Dat berekende marktbureau Euromonitor.

De groei zit hem met name in het Midden-Oosten, Zuid-Oost Azië en Afrika. Daar zorgt de groei van de bevolking én van het beschikbare budget voor voedselconsumptie voor meer dynamiek dan in Europa en Amerika.

Europese markt groeit licht

In de volwassen markt van West-Europa is overigens wel weer enig schot gekomen. Na een aantal jaren van lichte krimp groeit de voedselmarkt ook hier in 2016 licht. Dat heeft volgens de analisten van Euromonitor te maken met de vraag naar gezonder voedsel als gevolg van toenemende problemen met overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten.

Biologisch scoort nog beter

Ook populaire kookprogramma’s zouden de vraag naar verse groente en fruit, vers vlees en verse vis hebben doen toenemen. Retailers hebben daar ook duidelijk op ingespeeld in het aanbod. Biologische producten, met name groente en fruit, hebben extra van deze ontwikkeling geprofiteerd, aldus de marktonderzoekers.

Of registreer je om te kunnen reageren.