Home

Nieuws

Rabobank: ketenfinanciering neemt toe

De internationale divisie van Rabobank zet nadrukkelijk niet alleen in op het financieren van de primaire landbouw, maar van volledige ketens.

Dat zegt topbestuurder Berry Marttin in een gesprek met het Financieele Dagblad. Bijvoorbeeld de melkveehouder, de verwerker, diens afnemers, de fabrikant van verpakkingen en de maker van koelinstallaties.

Vanuit de filosofie die de bank al een tijdje uitdraagt, kan met ketensamenwerking de consument beter worden bediend terwijl de last voor het milieu kan worden verlaagd. Bovendien kunnen met ketenfinanciering de totale kosten van leningen omlaag.

De toekomst

Marttin, een Braziliaan, zegt in het gesprek ook dat Rabobank internationaal kan groeien door het financieren van grote overnames en fusies in de agribusiness. Die nemen toe, met de overname van Monsanto door Bayer als bekendste voorbeeld. Daarnaast denkt Rabobank dat in de Westerse wereld de vraag naar biologisch zal toenemen, terwijl geografisch Afrika als groeimotor van de aankomende decennia wordt gezien.

Of registreer je om te kunnen reageren.