Doorgaan naar artikel

Forse kapitaalinjectie voor groei plaagbestrijder Koppert

Investeerder HAL Investments steekt € 140 miljoen in Koppert om de internationale groei te versnellen.

Het bedrijf Koppert in Berkel en Rodenrijs is gespecialiseerd in biologische plaagbestrijding, bestuiving, ziektemanagement en plantgezondheid. Het is ook ver in het adviseren van telers via geautomatiseerde slimme kennissystemen.

HAL Investmenst nam eerder ook een fors belang in GreenV. Daartoe behoren onder meer techniek- en kassenbedrijven Stolze en Prins Group. Het tuinbouwaandeel van deze investeerder stijgt daarmee flink.

Koppert kan gaan groeien

De investering van € 140 miljoen is in preferente aandelen. Daarmee kan Koppert productiefaciliteiten uitbreiden. Ook kan de investering helpen het bedrijf uit te breiden met de aankoop van licenties en te groeien door overname van bedrijven of via fusies.

Koppert boekte in 2022 een omzet van € 417 miljoen. Dat was meer dan € 100 miljoen hoger dan in 2021, wat door corona werd beïnvloed. In 2022 zag Koppert wel het aandeel kortlopende schulden oplopen van € 24,9 miljoen naar € 67,9 miljoen.

Op het bedrijfsresultaat van € 36,1 miljoen betaalde Koppert in 2022 circa € 13,3 miljoen aan rente. Het nettoresultaat kwam mede daardoor uit op € 9,7 miljoen (€ 7,0 miljoen in 2021). Het zijn cijfers uit de gedeponeerde voorlopige jaarrekening van 2022 van Koppert Beheer.

Herfinanciering

In 2021 sprak Koppert een herfinanciering af met 4 relatiebanken voor € 180 miljoen. Een derde daarvan was voor kortlopende kredieten. In 2022 werd nog uitbreiding van de financiering verkregen.

Koppert is netwerk van meer dan 60 bedrijven

Koppert heeft meer dan 60 bedrijven onder een holding, vooral buitenlandse vestigingen van Koppert en productiefaciliteiten wereldwijd.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin