Doorgaan naar artikel

Indoorfarm onderzoekcentrum mag bij glasgebied Grootslag

De provincie Noord-Holland werkt mee aan de realisatie van een onderzoekscentrum voor daglichtloos telen van Green Simplicity.

Dat blijkt uit antwoorden van de provincie op gevraagde wijziging van grenzen van glasgebied Grootslag in de omgevingsverordening. Green Simplicity wil op een locatie bouwen van één hectare. Dat jonge bedrijf doet aan onderzoek naar teeltconcepten voor daglichtloos telen en is recent overgenomen door het internationaal opererende glastuinbouwtoeleveringsbedrijf GreenV.

Over een kas beschikken

Nu staan nieuwbouwplannen op het programma, maar dat kan onder de huidige regels niet op Grootslag. Binnen een glastuinbouwconcentratiegebied zijn alleen glastuinbouwbedrijven toegestaan. De nieuwbouw kan niet op een bedrijventerrein, omdat het over een kas wil beschikken. Door het perceel aan de rand van het gebied om te zetten in agrarisch aanverwante functie, is de vestiging van Green Simplicity wel mogelijk.

In mei dit jaar nam GreenV 100 procent van de aandelen over van Green Simplicity. Onder GreenV vallen bekende tuinbouwbedrijven als Stolze en Prins Groep.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin