Home

Nieuws

Verse groente niet eerder zo duur

De prijs van verse groente was gemiddeld in februari duurder dan ooit.

Met een prijsindex van 117 punten (2015 is 100 punten) kwam de prijsindex voor het eerst boven de 110 punten, blijkt uit inflatiecijfers van statistiekbureau CBS. Het toont aan wat voor sterk effect de krapte in Europese groenteproductie deze winter had op de consumentenprijzen.

Prijs liep vanaf december op

De prijs liep in december al op naar 108 punten en bleef gelijk in januari, maar in februari maakte de groenteprijs dus de sprong naar 117 punten. Vorig jaar lag de prijsindex voor verse groente op bijna 102 punten (februari), in 2015 was dat 104 punten. Ter vergelijking: de prijs voor vers fruit werd met 106 circa 2 punten duurder dan januari.

Of registreer je om te kunnen reageren.