Home

Nieuws

Gebruik groentelaantje leidt tot dispuut na sloop kas

De Rechtbank Rotterdam wil inzage in het gebruik van een oud groentelaantje naar een oud tuinbouwperceel.

De eigenaar wil dat het recht van overpad verdwijnt nu de gebruiker van het laantje geen groente meer teelt op het aangrenzende perceel. Het perceel wordt nu gebruikt als onder meer sloopbedrijf voor kassen.

Volgens de eigenaar van het laantje (de eiser) wordt het oude laantje gebruikt door vrachtwagens die acht tot tien keer per dag komen lossen of laden. Vroeger werd dat laantje alleen gebruikt om de groenten die in de oude kassen werden geteeld af te voeren.

Bewijsvoering overleggen

De percelen in de gemeente Lansingerland hebben de functie van productie van groente al verloren, waardoor een andere oplossing moet worden gezocht voor de logistieke bewegingen van het sloopbedrijf, stelt de eiser.

De rechter wil dat besluit nog niet direct nemen. Hij wil eerst dat de eiser bewijsvoering overlegt dat het gebruik van het oude groentelaantje veel intensiever is door de sloopactiviteiten van het bedrijf op het aangrenzende perceel. Als dat het geval is, wil de rechter het recht van overpad aanpassen.

Het sloopbedrijf zou volgens de eiser (en eigenaar van het laantje waarop recht van overpad gevestigd is) over alternatieven beschikken om de vrachtwagens te laten laden en lossen.

Of registreer je om te kunnen reageren.