Home

Nieuws

‘Proeftuin precisielandbouw naar Venlo halen’

CDA in de provincie Limburg wil de proeftuin Precisielandbouw naar Venlo halen.

Vorige week werd bekend dat het ministerie van Economische Zaken €2 miljoen wil steken in een proeftuin.

Dat zou prima passen in de doelstelling van Greenport Venlo, stelt CDA-statenlid Tegelen in vragen aan Gedeputeerde Staten van de provincie.

Tegelen wil weten welke onderzoeken al lopen over precisielandbouw binnen Greenport Venlo. Op het voormalige Floriadeterrein is een campus voor innovatieve bedrijven ingericht.

Innovatiefondsen

CDA vindt dat het Limburgse provinciebestuur meer landelijke innovatiefondsen zou kunnen inzetten voor intwikkeling van Greenport Venlo. “Eerder maakte de staatssecretaris al bekend dat er € 16,5 miljoen beschikbaar komt voor HighTech 2 Feed the World: projecten die innovatie versnellen door bijvoorbeeld technologie uit de medische wereld of de ruimtevaart toe te passen in de landbouw. Daarnaast werd onlangs € 12 miljoen beschikbaar gesteld voor twee nieuwe investeringsfondsen gericht op technostarters in de AgriHorti-Food-Tech.”

Nieuwe gedeputeerde

De provincie Limburg heeft sinds begin dit jaar een nieuwe gedeputeerde voor landbouw. Patrick van der Broeck is vervangen door CDA-gedeputeerde Hubert Mackus.

Of registreer je om te kunnen reageren.