Home

Nieuws 2 reacties

GroentenFruit Huis wil combinatie groente en wiet verbieden

Het GroentenFruitHuis maakt zich zorgen over de combinatie van de teelt van groente en fruit met die van cannabis.

Deze week heeft de Tweede Kamer bij meerderheid besloten de wietteelt in Nederland te reguleren. GroentenFruit Huis vindt het onwenselijk de wietteelt te combineren met de productie van groente en fruit in één en dezelfde productieomgeving en dringt er bij het ministerie van Economische Zaken op aan dit op te nemen in het vergunningstelsel.

“De associatie van de teelt van een grondstof voor drugs in dezelfde kassen waarin groente en fruit worden geproduceerd is ongewenst”, aldus directeur Richard Schouten van het GroentenFruit Huis. “Consumenten en retailers, nationaal en internationaal, zullen grote bezwaren hebben bij het idee dat de teelt van gezonde groenten en fruit in dezelfde omgeving plaatsvindt waar wiet kan worden geteeld.”

Brief naar van Dam

Op dit moment is het lastig voor de sector om een verbod af te dwingen voor de teelt van wiet tussen gewassen voor consumptie. GroentenFruit Huis zal middels een brief aan staatssecretaris Van Dam, die ook verantwoordelijk is voor landbouw, aandringen bij de verdere formulering van de plannen rondom de legalisering van de teelt van wiet, om de combinatie van wietteelt en voedingstuinbouw op dezelfde locatie te verbieden.

Laat ook uw stem horen over dit onderwerp op de homepage. Klik op de poll.

Laatste reacties

  • Rein Janssen

    Het combineren van cannabis en andere planten in dezelfde ruimte is aan beide kanten ongewenst, daarvoor hoeft het GFH zich eigenlijk niet echt zorgen over te maken. In een perfecte wereld zou iedere cannabisgebruiker het product zelf naar wens groeien in een afgesloten ruimte met persoonlijke aandacht voor kwaliteit en veiligheid.

    Een bedrijf dat cannabis groeit zal zich ook niet willen bemoeien met overige gewassen, sinds het groeien van (goede kwaliteit) cannabis zelf al genoeg eisen met zich meebrengt. Hoe verder een cannabisveld ligt van publiek-toegankelijke gebieden hoe beter het is voor alle betrokken partijen.

    Een verbod is ook weer een beetje extreem, maar je kan wel de nadruk leggen op het idee dat het béter is voor beide kanten om de teelt van cannabis apart te houden van andere gewassen.

  • P Verschuren

    Ik begrijp eerlijk gezegd niets van die associatie. Welke consument zou zich daarover druk maken dan? Ik denk inderdaad dat het zichzelf wel reguleert. Specialisatie prevaleert toch eigenlijk in elke teelt. Maak je niet druk zou ik zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.