Home

Nieuws

Ctgb laat middelen toe en wijzigt etiketten

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft op zijn vergadering van 22 februari de volgende middelen in groente en fruit toegelaten of de toepassing op het etiket uitgebreid, dan wel gewijzigd.

Vertimec Pro kreeg als insecticide en acaricide een toelating in een groot aantal gewassen. Zo is het voortaan toegelaten in de teelt van appel, peer en aardbei. Verder in de bedekte teelten van sla (Lactuca spp) van 1 maart tot 1 november. Ook in de bedekte teelten van vruchtgroente van Cucurbitaceae met eetbare en niet-eetbare schil en in vruchtgroente van Solanaceae (met uitzondering van tomatilo) is er een toelating. Radijsachtigen (bedekte teelt), prei (onbedekte teelt) en aromatische kruidgewassen (bedekte teelt) sluiten de rij.

Als kleine toepassing heeft Vertimec Pro een toelating gekregen in de teelten van kers, pruim, aalbes (rood, wit, zwart), kruisbes, braam- en framboosachtigen. Verder in veldsla (bedekte teelt), boon met peul (bedekte teelt), Chinese kool en in diverse gewassen voor de zaadteelt.

Toelating Agil 100 EC

Het onkruidbestrijdingsmiddel Agil 100 EC kreeg een toelating in onder andere appel, peer, kweepeer, aardbei (onbedekte teelt), kruisbes (onbedekte teelt), wijndruif en framboos (onbedekte teelt) en in de onbedekte teelt van fruitgewassen.

Daarnaast is het voortaan toegelaten in erwt zonder peul, sluitkool en broccoli (onbedekte teelt), koolraap, wortelen (onbedekte teelt), wortelpeterselie, pastinaak, uien, sjalotten, knoflook, akkerbouwgewassen, groenteteelt (onbedekte teelt) en kruidenteelt (onbedekte teelt).

Uitbreiding etiket

Centurion Plus kreeg een uitbreiding op het etiket als onkruidbestrijdingsmiddel in de onbedekte teelt van Afrikaantjes. Dat geldt ook voor Dragon dat voortaan in aardbeien tegen onkruid mag worden gebruikt.

Wijzigingen etiket

Bij het fungicide Faban zijn de driftreducerende maatregelen bij de toepassing in appel en peer gewijzigd. Voor het fungicide Fontelis dat in appel en peer en in de opkweek van vruchtbomen en struiken is toegelaten, geldt dat de lage dosering tegen meeldauw van het etiket is gehaald en er voortaan een beperking geldt van het maximum aantal toepassingen. Bij Luna Experience is druif van het etiket gehaald en pruim toegevoegd. Het pakket aan driftreducerende maatregelen is aangepast. Ook het etiket van Luna Sensation onderging wijzigingen omtrent de restrictie in druif en een specificatie van de restrictie voor de toepassing in grondwaterbeschermingsgebieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.