Home

Nieuws

Limburg haalt kosteloos 'landbouwgif' op

Boeren in Limburg kunnen ongebruikte gewasbeschermingsmiddelen kosteloos laten ophalen.

De regeling geldt tot 30 maart 2018 en is een initiatief van de provincie Limburg en het waterschap Limburg. De provincie en het waterschap stellen dat de aanwezigheid van gewasbeschermingsmiddelen in grond- en oppervlaktewater in toenemende mate een probleem is. “Deze preventieve actie scheelt mogelijke vervuiling van het milieu met risico’s voor flora en fauna en alle bijkomende kosten”, melden beide organisaties.

37.000 kilo ingeleverd

Boeren kunnen zich aanmelden via de website www.bezemdoordemiddelenkast.nl. Na de aanmelding maakt een adviseur een afspraak om de aanwezige middelen te inventariseren. De bestrijdingsmiddelen worden opgehaald door een erkende afvalinzamelaar. Volgens de provincie is de inzamelingsactie in andere delen van het land succesvol uitgevoerd. In totaal is bijna 37.000 kilo gewasbeschermingsmiddelen ingeleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.