Home

Nieuws

Westland: nieuwe tuinbouwvisie niet haaks op HOT

De tuinbouwvisie van metropoolregio ‘Roadmap Next Economy’ van Jeremy Rifkin doorkruist niet de Westlandse herstructurering. Dat stelt gemeente Westland in antwoord op kritische vragen van oppositiepartij Westland Verstandig.

Die vergaande tuinbouwvisie gaat uit van een krimpend areaal glasgroente en snelle internationalisatie van de teelt. Volgens oppositiepartij Westland Verstandig moet het college van burgemeester en wethouders van Westland afstand nemen van de visie van Rifkin en de aangenomen visie van de metropoolregio ‘Roadmap Next Economy’.

Samengaan herstructurering en internationalisatie

De gemeente denkt dat herstructurering en internationalisatie samen gaat. “Een aanzienlijk aantal bedrijven is op dit moment bezig met uitbreiding, vergroting van kavels, en toepassing van geothermie", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Daarnaast zijn bedrijven (ook) bezig om op internationaal vlak hun activiteiten verder uit te bouwen. Voor de continuïteit van de tuinbouw is het juist heel goed dat er in internationaal verband aan de weg getimmerd wordt."

Haaks op visie Coalitie HOT

Westland ondertekende die visie voor de metropoolregio ‘Roadmap Next Economy’, maar volgens Westland Verstandig staat dat haaks op de visie van Coalitie HOT. Gemeente Westland steekt miljoenen in de herstructurering van Westland en de energietransitie.

Of registreer je om te kunnen reageren.