Home

Nieuws

BO Akkerbouw krijgt KvK-gegevens van alle akkerbouwers

De Brancheorganisatie Akkerbouw kan niet-aangesloten leden via gegevens van de Kamer van Koophandel benaderen voor het afgeven van een machtiging.

Dat stelt minister Henk Kamp (Economische Zaken in antwoord op vragen van de Kamerleden Helma Lodders en Erik Ziengs (beiden VVD).

De BO Akkerbouw krijgt de KvK-nummers van de betrokken ondernemers, aan de hand waarvan de brancheorganisatie zelf de naam, adres- en woonplaatsgegevens van de Kamer van Koophandel moet kopen. Niet-aangesloten akkerbouwers kunnen bij RVO.nl verzet aantekenen tegen het afgeven van de KvK-nummers.

De BO Akkerbouw wil via een machtiging bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de beschikking krijgen over de areaalgegevens van de akkerbouwers. RVO.nl werkt aan zo'n machtiging mee, maar kan niet uit eigen beweging gegevens verstrekken over akkerbouwers die niet bij BO Akkerbouw zijn aangesloten.

Verplichte financiële bijdrage

De KvK-nummers van de betrokken bedrijven zijn wel beschikbaar. Die gegevens zal RVO.nl aan de BO Akkerbouw verstrekken. Op basis van de areaalgegevens van akkerbouwers legt de BO Akkerbouw een verplichte financiële bijdrage op. Dat geld is vooralsnog bedoeld voor onderzoek. Het ministerie van Economische Zaken heeft daarvoor een verbindendverklaring afgegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.