Home

Nieuws

Westland wil bedrijven opkopen voor nieuwe weg

De gemeente Westland wil voor een verbindingsweg twee kleinere maar complete glasbedrijven uitkopen en zo de bedrijven schadeloos stellen voor de aanleg van een verbindingsweg.

Met twee van de drie bedrijven is de gemeente er niet uitgekomen, waardoor onteigening van kassen en woningen dreigt. Volgens wethouder Theo Duijvestijn van de gemeente Westland is met een derde bedrijf recent wel overeenstemming bereikt. Met twee bedrijven liggen de onderhandelingsposities zover uit elkaar dat de politieke partijen gevraagd worden een onteigeningsbesluit te nemen, waar de mogelijkheid van minnelijke schikking blijft bestaan. Duijvestijn tijdens de commissievergadering woensdag: "Zo'n procedure duurt anderhalf jaar. Recent hebben we in Poeldijk Centrum ook zo'n procedure ingezet, waarbij we er uiteindelijk wel zijn uitgekomen." Duijvestijn heeft de biedingsgeschiedenis in een besloten deel van de vergadering wel toegelicht. Bij het ene bedrijf wil de gemeente ruim 4300 vierkante meter overnemen, terwijl 670 vierkante meter nodig is. Het derde perceel is kleiner en bevat woningen.

Bereikbaarheid

De verbindingsweg moet de bereikbaarheid van Maasdijk verbeteren, maar ook inspelen op de ontwikkeling van (tuinbouw)bedrijventerrein Honderdland 2, blijkt uit stukken voor de commissievergadering EFO (financiën) van de gemeente Westland.

Het plangebied ligt circa 800 meter ten noorden van de kern Maasdijk. In het plangebied bevinden zich in de bestaande situatie naast kassen ook enkele (bedrijfs-)woningen.

Of registreer je om te kunnen reageren.