Home

Nieuws

Triodos: verdere krimp portefeuille biologische tuinbouw

In 2015 heeft Triodos Groenfonds haar portefeuille in tuinbouwbedrijven verder afgebouwd, maar in een minder snel tempo dan waarin de financier dat de afgelopen jaren al deed.

Met 10 fruitteeltbedrijven en een (reële) kredietwaarde van 2,7 miljoen euro is het aantal bedrijven met twee gedaald en de waarde van de financiering met 1,6 miljoen euro.

Bij overige tuinbouwbedrijven (waaronder glastuinbouw) daalde de waarde van de financieringen van 8,8 naar 8,2 miljoen euro. Er is afscheid genomen van één bedrijf.

Risicoportefeuille

Glastuinbouwbedrijven blijven een probleemgeval bij de bank in de portefeuille dubieuze debiteuren. "De glastuinbouwsector ondervindt veel concurrentie uit Zuid-Europa", schrijft de bank in haar jaarverslag voor het groenfonds over 2015. Aan voorziening debiteurenrisico heeft het groenfonds 16,5 miljoen euro gereserveerd, voornamelijk voor glastuinbouw en biomassavergisting. In totaal heeft het Triodos Groenfonds 120 miljoen euro uitstaan in de biologische landbouw, terwijl de portefeuille tuinbouw dus krimpt.

Foto

  • Foto: RBI - glastuinbouw blijft lastige sector voor Triodos Groenfonds

    Foto: RBI - glastuinbouw blijft lastige sector voor Triodos Groenfonds

Of registreer je om te kunnen reageren.