Home

Nieuws

Handelaar mond gesnoerd in zaak groentesmokkel Aruba

Een handelaar in groente en fruit in Aruba kan de overheid niet aansprakelijk stellen voor de ondermijnende illegale invoer van groente uit Venezuela.

Tegen die smokkel wordt niet opgetreden, stelt de handelaar, maar het Gerecht van Aruba heeft de eis van de handelaar om op te treden tegen de smokkelroute uit Venezuela verworpen. De handelaar is tevens ambtenaar op Aruba, een land dat onderdeel is van het koninkrijk der Nederlanden. Aan overheidsdienaren is het echter niet toegestaan te handelen in groente en fruit. De handelaar was dus zelf illegaal actief in de groente- en fruithandel. Het Gerecht heeft daardoor niets gedaan met de eis van de handelaar om op te treden tegen verkopers uit Venezuela die met vrachten goedkope groente en fruit aan land komen in Aruba en onder de marktprijs daar verkopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.