Home

Nieuws

Geen asielzoekers in Polenhotel Wateringen

Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) beëindigt de planvorming voor de huisvesting van asielzoekers aan de De Lierseweg in Wateringen.

Bekend was al dat Nederland momenteel beschikt over voldoende opvangcapaciteit via het COA. Ook is nog een voldoende grote buffer aan opvangplekken aanwezig, voor het geval de asielinstroom weer toeneemt. Daarop is besloten dat de bestaande opvangcapaciteit niet wordt uitgebreid en het COA alleen projecten in uitvoering afrondt.

De eigenaar van het hotel heeft inmiddels bij de gemeente aangegeven de aanvraag om omgevingsvergunning te zullen intrekken. Wethouder El Mokaddem van de gemeente Westland: "Het is goed dat er nu duidelijkheid is. De gemeente Westland heeft haar maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen door medewerking te verlenen aan dit initiatief van het COA en de eigenaar van het hotel. Nu het COA over voldoende capaciteit beschikt en nut en noodzaak niet langer aanwezig zijn, is het logisch dat het plan niet doorgaat."

Of registreer je om te kunnen reageren.