Home

Nieuws

BelOrta wil als A-merk extra adverteren op lastige markt

De Belgische veiling BelOrta rolt haar marketingcampagne uit in Vlaanderen en volgend jaar in heel België voor bekendheid als A-merk voor groente en fruit.

Daar is de komende drie jaar jaarlijks 1 miljoen euro mee gemoeid, plus extra bijdragen van individuele telersgroepen. Daarmee komt de telersgroep 40 weken per jaar op de Belgische televisie. Hoewel directeur Filip Fontaine beaamt dat het misschien geen wereldschokkende budgetten zijn, vergeleken met andere voedingsbedrijven, heeft het plan ook elementen van crisispreventie. De planning van de spotjes is ingetekend rondom belangrijke afzetmomenten en de veiling wil krantenpagina's kopen om bij lastige marktsituaties extra vraag te creëren.

Naast Flandria

De investeringen in het eigen merk komen bovenop de collectieve promotie voor kwaliteitslabel Flandria, zegt Fontaine. "Daarin nemen we ook onze verantwoordelijkheid. Het is co-branding. In de Flandriaspotjes wordt gewezen op de herkomst van de producten, dat doen we in onze campagne voor BelOrta niet. Uit ons onderzoek blijkt dat mensen geen extra groente kopen als we met een vingertje wijzen op gezondheid of de herkomst. Het moet lekker zijn, het is de doelstelling om de producten op te eten. Hiermee halen we groente en fruit uit de commoditysfeer."

GMO

Volgens Fontaine wordt voor de BelOrta-merkcampagne geen Europees geld gebruikt. GMO wordt wel ingezet in collectieve Flandria-promotie. Na drie jaar evalueert BelOrta de eigen nieuwe campagne. Plannen om buiten België het merk BelOrta te promoten zijn er niet. "We willen de thuismarkt ontwikkelen. Op andere markten blijven we investeren in promotie, maar dan vooral business tot business, zoals we nu doen met eigen telers op groothandelsmarkt Rungis (Parijs)."

 

Kijk hier naar de spotjes op youtube

Of registreer je om te kunnen reageren.