Home

Nieuws

Valstar wil na Brexit mogelijk kantoor in VK

Mart Valstar, directeur van handelsbedrijf Valstar Holland overweegt een kantoor te openen in Engeland om in te spelen op het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de EU.

Voor de teelt en handel ontstaat namelijk een nieuwe situatie na de Brexit. "In Engeland zullen meer producenten opstaan, wat voor ons handel betekent. We onderzoeken of we daar een kantoor kunnen openen", zegt Valstar in de Volkskrant.

Nu heeft Valstar Holland een Nederlands salesteam van zes man voor de Britse markt. Die markt beslaat circa 15 tot 20 procent van de totale omzet van Valstar. Wekelijks rijden enkele tientallen vrachtwagens van Valstar richting de veerboothaven.

De gevolgen van de Brexit zullen zich laten voelen voor Nederlandse telers. Als de koers van het pond nog verder wegzakt, zorgt dat voor lagere prijzen voor groente en fruit in Nederland, rekent Valstar voor, met hogere prijzen voor Britse telers. "Wij draaien in dat geval een gering verlies, voor Nederlandse telers is het probleem groter."

Of registreer je om te kunnen reageren.