Home

Nieuws

Veel mis bij import bestrijdingsmiddelen

De NVWA heeft in 2015 in totaal 19 overtredingen geconstateerd bij de handel in bestrijdingsmiddelen.

Dat is het resultaat van controles van in totaal 51 zendingen. In veertien zendingen was alles in orde. Naar 18 zendingen loopt nog een onderzoek, blijkt uit het jaarverslag van de NVWA. De NVWA-IOD heeft in 2015 twee strafrechtelijke onderzoeken verricht naar handel in niet-toegelaten bestrijdingsmiddelen. Deze onderzoeken staan onder leiding van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.

Het Nederlandse systeem van importcontrole van bestrijdingsmiddelen is als zeer goed beoordeeld Tijdens de audit gewasbescherming van het Food and Veterinary Office (FVO). Als best practice is het inmiddels een voorbeeld voor andere lidstaten.

In 2015 heeft de NVWA geparticipeerd in een door Europol georganiseerde internationale operatie Silver Axe die zeer succesvol was. In totaal is tijdens deze actie door de participerende EU-landen 190 ton illegale bestrijdingsmiddelen uit de markt gehaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.