Home

Nieuws

Rabobank: Financiële steun getroffen tuinders

De Rabobank gaat tuinders in Zuidoost Brabant en Limburg die getroffen zijn door hagel en regen een financieel noodpakket aanbieden.

Dat kan bestaan uit uitstel van aflossingen, uitstellen van inperking van seizoenkredieten of een overbruggingslening. Ook leasedochter De LageLanden en de Rabo Groenbank verlenen 'voluit hun medewerking' om in de komende maanden  te voorkomen dat de getroffen bedrijven in liquiditeitsproblemen komen, zo stelt de bank. Het gaat om klanten van de Rabobanken Peelland Zuid, De Kempen, Peel Noord, Dommelstreek, Horst-Venray, Helmond en Land van Cuijk & Maasduinen.

Noodfaciliteiten

De door hagelschade vernielde kassen en opstallen zijn overwegend te vinden in de regio Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg.  De door het noodweer getroffen ondernemers  krijgen van hun lokale Rabobank informatie over  de noodfaciliteiten.

Calamiteit

De Stichting Coördinatie Calamiteitenbestrijding Glastuinbouw (CCG) heeft laten weten dat zij de situatie als gevolg van het noodweer als een calamiteit behandelt. Verzekeraar Interpolis is namens de Rabobank ook betrokken in dit traject om kassen zo snel mogelijk te laten repareren door glaszetters en kassenbouwers. Daarvoor zijn afspraken gemaakt in de sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.