Home

Nieuws

Hogan: jonge boer en tuinder essentieel voor voedselproductie

Eurocommissaris Phil Hogan van landbouw vindt jonge boeren onmisbaar zijn voor de toekomst van voedselproductie. Dat zei hij tijdens de informele landbouwraad in Amsterdam.

Hogan reageert positief op de oproep van de jonge boerenorganisatie Ceja om maatregelen te nemen om het voor jonge boeren op korte en op lange termijn mogelijk te houden om hun bedrijf te runnen. Volgens Ceja stoppen er dagelijks jonge boeren met hun bedrijf, omdat ze door de lage prijzen voor de producten het bedrijf niet langer kunnen voortzetten.

Ceja: vangnet voor jonge boeren

De Europese jonge boerenorganisatie Ceja deed in Amsterdam de oproep om meer te doen om jongeren te stimuleren om boer te worden en te blijven. Ze pleiten voor een vangnet voor tijden van crisis en een passende vergoeding voor de maatschappelijke diensten die boeren leveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.