Home

Nieuws laatste update:21 jun 2016

'Herkomst Brabantse groente met 3D-bril bekijken in gastronomiejaar'

Noord-Brabant is in 2018 een jaar lang de Europese regio van de gastronomie. Dat maakte Phil Hogan, Eurocommissaris van Landbouw en Plattelandsontwikkeling maandag bekend in het Deense Aarhus.

De provincie wil in dat gastronomiejaar 2018 foodsafari's organiseren naar regionale teeltbedrijven die hun deuren daarvoor open zetten, maar wil wel de nadruk leggen op te stimuleren stadslandbouw. Ook wil het de verbinding leggen tussen kleine biologische bedrijven met regionale consumenten om daarmee de link tussen productie en consument te herstellen. Het regionale eten moet in steden overal te vinden zijn, dus buiten de restaurants op weekmarkten, boerenmarkten en pop-up restaurants. Klanten die net een Brabantse maaltijd hebben gegeten, kunnen de herkomst van hun eten controleren met een 3D-bril.

Brabantse waarden

Volgens Brabant draagt de prijs bij aan de initiatieven voor versnelde verduurzaming en innovatie in de landbouw en voeding in de regio.

De Brabantse provinciebestuurder Anne-Marie Spierings (Agrarische ontwikkeling) nam de prijs in ontvangst. Spierings: "Ik zie dit als een belangrijke stap voor Noord-Brabant om tot de meest innovatieve, duurzame en slimme agrofood-regio's van Europa te behoren". Als Europese Regio van de Gastronomie ontwikkelt de provincie in samenwerking met AgriFood Capital voor 2018 een bruisend programma met festiviteiten voor zowel het brede publiek – inwoners en bezoekers van Brabant - als het bedrijfsleven.

Of registreer je om te kunnen reageren.