Home

Nieuws

Vlaamse groente- en fruittelers minder betalingsachterstand

Minder dan één op de acht groente- en fruittelers in Vlaanderen heeft een betalingsachterstand aan bank of energieleverancier.

Voor de hele Vlaamse land- en tuinbouw ligt dat aandeel op één op de vier bedrijven. Dat blijkt uit een enquête van het Departement Landbouw en Visserij.

Vollegrondsgroentetelers geven het minst vaak aan een betalingsachterstand te hebben (10 procent), direct gevolgd door fruittelers (12 procent). Eén op de zeven groentetelers onder glas (14 procent) geeft aan een betalingsachterstand te hebben. Dat is vooral een kortstondige betalingsachterstand bij handelaren en banken.

Negatiever

De groente- en fruittelers zijn minder optimistisch over de toekomst van hun bedrijf, blijkt uit een meting in dezelfde enquête. Vooral fruittelers zijn negatiever dit voorjaar door het verloop van het afzetseizoen. Van de drie teelten (vollegrondsgroente, fruit en glasgroente) zijn glasgroenetelers nog altijd het positiefst, gevolgd door vollegrondsgroentetelers en fruittelers.

Of registreer je om te kunnen reageren.