Home

Nieuws laatste update:4 mei 2016

Grote cateraar omarmt snackgroente

Cateraar Albron gaat structureel snackgroenten aanbieden in bedrijfsrestaurants en in vergaderruimtes. Uit onderzoek dat de cateraar samen met onder meer Greenco, Groenten Fruit Huis en Bayer/Nunhems liet uitvoeren door het LEI blijkt de effectiviteit hiervan ter bevordering van groenteconsumptie.

Snackgroenten happen bij vergaderingen veel makkelijker weg dan fruit dat vaak geschild of gesneden moet worden, afval geeft en soms ook iets te veel herrie maakt onder het verorberen. Veelal kiezen consumenten voor een ongezondere snack zoals koekjes of gefrituurde snacks. Deze zijn net zo gemakkelijk en aantrekkelijk als snackgroenten en worden veel vaker aangeboden.

Gezond vergaderen

In het PPS-project 'Meer groente en fruit voor iedereen' onderzocht LEI Wageningen UR de consumptie van snackgroenten op de werkplek. Twee weken lang bood foodserviceorganisatie Albron de medewerkers van het facilitair overheidsbedrijf FMHaaglanden snackgroenten aan tijdens vergaderingen. Gedurende zes weken deden ze dat ook in twaalf bedrijfsrestaurants over het land verspreid. Victor Immink van Wageningen UR: "De uitkomsten zijn veelbelovend. De consumptie van de snackgroenten tijdens de vergaderingen was gemiddeld 74 gram per persoon per vergadering. Dit is 30 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten. Bij een kwart van de vergaderingen was dit zelfs meer dan 100 gram per persoon."

700 bedrijfsrestaurants

Michel du Crocq, conceptmanager bij Albron: "De positieve uitkomst van dit onderzoek heeft voor ons bevestigd dat we door het aanbieden van snackgroenten tijdens vergaderingen en tijdens de lunch in onze bedrijfsrestaurants, daadwerkelijk bijdragen aan het verhogen van de groenteconsumptie."

Albron gaat de snackgroenten dan ook toevoegen aan onze vergaderservice en aan het assortiment in de ruim 700 bedrijfsrestaurants waar Albron op dit moment het eten en drinken verzorgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.