Home

Nieuws

Rechter: winkel geen growshop maar moestuinleverancier

De inbeslagname van filters en slakkenhuizen in een winkel in Echt betekent niet dat bewezen is dat de winkelier een growshop heeft en strafbaar is.

Het Openbaar Ministerie heeft niet aangetoond dat er een criminele intentie is bij de winkelier. Hij had volgens de rechter een afdoende verklaring voor het op voorraad hebben van de producten. Restaurants en duivenmelkers zouden zijn klanten zijn. Volgens de rechter is de winkelier niet anders dan een plattelandswinkel met producten als potgrond, steenwolpluggen en voedingsmiddelen voor planten.

De rechter oordeelde dat de wetgeving en uitlatingen van de minister het lastig maken het begrip criminele intentie goed te beoordelen. Daarmee oordeelt de rechter dat het moeilijk is growshops te bestrijden. Sinds maart vorig jaar zijn growshop illegaal. Eerder deze maand veroordeelde de rechtbank van Limburg nog een growshophouder tot een boete van 10.000 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.