Home

Nieuws

Kunstmest KAS-prijzen flink omlaag

Kalkammonsalpeter (KAS) is afgelopen week flink in prijs verlaagd.

Groothandel Triferto verlaagde zijn boerenadviesprijs voor Nutramon kalkammonsalpeter vorige week met €1 naar €26,50 per 100 kilo. Daarmee ligt de prijs fors (16,5 %) onder het niveau van vorig jaar.

In het voorjaar van 2015 liep de prijs zelfs op naar €31,75 per 100 kilo in de periode van half maart tot half mei. Daarna zakte de prijs naar €26,75 in de zomermaanden. In augustus steeg de prijs toen weer boven de €27 per 100 kilo. In het voorjaar van 2014 was de piek in kunstmestprijzen zelfs nog iets hoger dan vorig jaar.

Prijscorrectie

Volgens Triferto moet de prijsverlaging van deze week meer worden gezien als een correctie. Op kunstmest die in de afgelopen periode is uitgeleverd gold een toeslag in verband met voorfinanciering en opslagkosten. Voor de nieuwe aanvoer die nu op de markt komt geldt dat niet, vandaar dat de prijzen nu lager uitvallen voor de afnemers. Het is de verwachting dat de stikstofprijzen in de komende maanden nog wat kunnen gaan zakken in verband met de wereldwijde druk op de prijzen.

Prognose: dalende prijzen.

Voor meer prijzen zie:
Boerenadviesprijzen van Nutramon

Of registreer je om te kunnen reageren.