Home

Nieuws laatste update:26 apr 2016

Britten willen 'valse boerenmerken' aanvechten

De National Farmers Union laat juristen onderzoeken of er rechterlijke stappen mogelijk zijn tegen de 'valse boerenmerken' die de grootste supermarkt Tesco heeft ingevoerd.

Tesco heeft een groot aantal producten een boerderijnaam gegeven, maar die boerderijen bestaan in werkelijkheid niet. Zo verkoopt de winkelier Boswell Farms biefstuk en Woodside Farms worstjes. Ook andere Britse winkeliers voeren dat soort merken, maar niet op de schaal van marktleider Tesco.

Misleidend voor consumenten

Volgens de NFU geeft dat de consument ten onrechte het idee producten van lokale boeren te kopen. Een flink aantal van de betrokken producten wordt echter ingevoerd uit het buitenland. ''Het is op z'n minst misleidend maar eigenlijk wordt de consument gewoon bedrogen,'' aldus voorzitter Charles Sercombe van de sectie veeteelt bij de bond. De NFU laat nu bekijken of de praktijken in strijd zijn met de wet op de informatie op voedingsproducten.

Tesco is niet van plan de merken op te geven. De supermarkt voegt daar aan toe dat in ieder geval alle kip uit Groot-Brittannië zelf en alle rundvlees uit eigen land of Ierland afkomstig is.

Of registreer je om te kunnen reageren.