Home

Nieuws

ZON blijft werken aan Limburgse tuinbouwagenda

De deelname van Telersvereniging ZON in de Federatie VruchtgroenteOrganisaties (FVO) betekent niet dat de Limburgse tuinbouwversnellingsagenda niet meer wordt uitgevoerd.

Met steun van de provincie Limburg wordt in vijf transitielijnen gewerkt aan ontwikkeling van de Limburgse tuinbouw. Een deel van die plannen voert FVO ook uit. Een woordvoerder van ZON: "De versnellingsagenda gaat gewoon door. Het ontwikkelen van nieuwe product-marktcombinaties kun je landelijk organiseren, maar ook regionaal. Het één komt niet in de plaats van het andere."

Ook Peter Dirks, projectleider in het project regiobrand, zegt dat nog gewoon gewerkt wordt aan een regionaal Limburgs merk. "Achter de schermen wordt hier nog gewoon keihard aan gewerkt. Voor we naar buiten kunnen, zullen we eerst het merk en de samenwerking ingevuld moeten hebben."

De partijen in FVO willen samen optrekken op gebied van mededinging, market intelligence, ketenontwikkeling en nieuwe product-markt-combinaties. Uit een bericht van de FVO afgelopen vrijdag blijkt dat ZON eind vorig is gevraagd door Veerman deel te nemen aan het pilotproject 'Vermarkten van paprika's in China'. Ook is de leidende rol van FVO bij GMO-onderhandelingen met het ministerie van EZ, reden voor ZON om lidmaatschap aan te vragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.