Home

Nieuws

Monsanto toont belangstelling voor overname Bayer CropScience

Zaadgoedgigant Monsanto heeft belangstelling getoond voor een overname van de agrarische divisie van Bayer (Bayer CropScience). De partijen zijn daarover in overleg geweest en in april worden de gesprekken voortgezet.

Dat meldt zakennieuwsmedium Bloomberg op basis van vooralsnog onbevestigde berichten. Monsanto zag eerder pogingen om Syngenta over te nemen mislukken, maar zou in Bayer CropScience een goed alternatief zien. Het Amerikaanse bedrijf meent dat het in actie moet komen op de overnamemarkt vanwege de fusieplannen van DuPont en Dow Chemical. Verder vreest Monsanto dat Bayer en BASF op agrarisch gebied de handen in elkaar gaan slaan, aldus de visie van de financiële analisten.

Of registreer je om te kunnen reageren.