Home

Nieuws laatste update:19 feb 2016

Kabinet ziet rol 'land- en tuinbouw' in Oekraïne-peiling

Het kabinet ziet een rol voor de agrarische sector in zijn strategie richting het Oekraïnere-ferendum op 6 april.

In de uitgelekte strategie waar RTL-nieuws de hand op wist te leggen, worden koepelorganisaties in de agrarische sector, individuele agrarische bedrijven en Nederlandse boeren in Oekraïne genoemd als mogelijke 'steunzenders' om een 'Ja-stem' te promoten. Ook de Rabobank en andere banken worden genoemd als mogelijk steunzender.

LTO neemt geen standpunt in referendum in

Volgens een woordvoerder van LTO-Nederland neemt LTO geen enkel standpunt in over het referendum dat gaat over een handelsverdrag tussen de EU en Oekraïne. Wel verschijnt binnenkort een zogenoemd factsheet van LTO waarin feiten en cijfers over onder meer de agrarische handel op een rij zijn gezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.