Home

Nieuws

'Horeca loopt achter met biologisch'

De horeca loopt achter met het afnemen en aanbieden van biologische producten. Dat constateert Stichting EKO.

Op de BioBeurs in Zwolle zal het restaurant van de IJsselhallen op 18 en 19 januari twee dagen lang EKO-gecertificeerd zijn als pop-up biologisch restaurant. Daarmee heeft dit beursrestaurant een primeur in Nederland.

“Wat je ziet is dat horeca achterloopt op het vlak van duurzaamheid", zegt René Heusschen van Stichting EKO. "In de supermarkten is het aandeel biologisch inmiddels zo'n 5%. In de horeca is dit nog geen 1,5%."

Minstens 80% biologisch

Het pop-up restaurant krijgt het gouden EKO-certificaat voor restaurants. Dit betekent niet alleen 80-100 % biologische producten, maar ook aandacht voor andere duurzaamheidsissues. Zo kijkt het restaurant naar de duurzaamheid van het servies en bestekgoed en is er een afspraak met de Voedselbank in Zwolle. Alle eten en drinken dat overblijft gaat naar de Zwolse Voedselbank.

Of registreer je om te kunnen reageren.