Home

Nieuws

Oppositie Westland vraagt duidelijkheid warmtetracé

Oppositiepartij Westland Verstandig wil dat burgemeester en wethouders onderbouwen waarom het kiest voor aanleg van het traject van de warmterotonde door Westland.

Aanleiding is de uitlating van wethouder van Rotterdam Pex Langenberg over het gebruik van kolenwarmte in een warmtenetwerk. Na de gemeenteraad ziet nu ook de wethouder van Rotterdam af van het gebruik van warmte uit kolencentrales.

Besloten vergadering

Het gemeentebestuur van Westland kiest wel voor een warmtenet door de gemeente en wil daarin investeren. Dat bleek vorige week in een besloten vergadering van de commissie financiën van Westland. Details over dit tracé zijn nog niet duidelijk, terwijl dat voor het traject Oostland wel het geval is. Een warmtenet is volgens LTO Glaskracht vooral gunstig voor de glastuinders die kunnen schakelen in een energiemix en warmte afzetten.

Dure onderzoeken

Oppositiepartij Westland Verstandig wil weten wat de stap van Rotterdam betekent voor de positie van Westland. Ook vraagt de partij of Westland nog wel dure onderzoeken moet financieren naar deze vorm van distributie van restwarmte. Westland Verstandig ziet aardwarmte als alternatief voor restwarmte en wil de betrokkenheid van de gemeente bij aardwarmteprojecten onderzoeken. Westland heeft een garantiefonds voor projecten binnen haar gemeentegrenzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.