Home

Nieuws

Spaanse tuinbouwbeurs Fruit Attraction groeit

De Spaanse tuinbouwbeurs Fruit Attraction heeft in haar achtste editie haar plek op de internationale kalender bewezen. Meer deelname, ook uit Nederland en veel bezoekers kwamen naar Madrid.

Vorige week vond in Madrid de achtste editie van de vakbeurs Fruit Attraction plaats. De beursorganisatie meldde dat het aantal deelnemers dit jaar 20% groter, tot een totaal van 1.238 bedrijven uit meer dan 30 landen. Ten opzichte van 2013 is de beurs zelfs in omvang verdubbeld. Ook de Nederlandse deelname was opnieuw groter dan voorgaande jaren. In totaal waren er 44 Nederlandse standhouders, als onderdeel van de collectieve Nederlandse inzending of als zelfstandige standhouder. Zo waren The Greenery, Eosta, Valstar en Staay Food Group aanwezig in Madrid.

Het aantal bezoekers is nog niet bekend gemaakt. Maar op de eerste twee van de drie beursdagen was het erg druk in de zes beurshallen van IFEMA Madrid.

Standhouders en bezoekers spraken over een succesvolle beurs en waren tevreden over de wijze deze Spaanse beurs internationaal haar plekje heeft gevonden en een steeds internationaler karakter krijgt. Daarbij helpt het dat de beursorganisatie uit het vaarwater blijft van de PMA Fresh Summit in Florida (14-16 oktober 2016), waardoor vooral deelnemers en bezoekers uit Zuid en Midden Amerika geen keuze hoeven te maken tussen Europa of de Verenigde Staten. Op haar beurt is de vakbeurs Expo Alimentaria in Lima (Peru) juist een week vervroegd naar eind september, om niet samen te vallen met Fruit Attraction.

Of registreer je om te kunnen reageren.