Doorgaan naar artikel

Lagere Spaanse prijzen in maart

In de maand maart lage de prijzen bij Spaanse vruchtgroente lager dan een jaar eerder.

De middenprijs op Spaanse veilingen in Almería was voor komkommer in de maand maart 49 cent per kilo. Dat is iets minder dan de helft van wat er vorig jaar in diezelfde maand voor werd betaald. Ook paprika’s brachten met gemiddeld 90 cent per kilo 48% minder op. Bij tomaat was dat 43% minder, met 73 cent per kilo ten opzichte van €1,29 in maart vorig jaar.

Bij paprika gingen de lagere dagprijzen gepaard met een 38% hogere productie. Bij komkommer en tomaat was het verschil beperkter en lag de aanvoer respectievelijk 8% en 18% hoger. Er werden 7% minder aubergines geproduceerd, maar toch bleven ook daar de klokprijzen met 23% achter.

Matiger betaald teeltseizoen

Over het gehele Spaanse teeltseizoen vanaf begin september gezien, liggen de prijzen eveneens lager dan afgelopen jaar. Dit wordt met name veroorzaakt door slechtere prijzen in het eerste kwartaal van dit jaar. Meest tussen de 20% en 25% minder in euro’s per kilo. Met aubergine als uitschieter, met een iets meer dan 40% lagere gemiddelde dagprijs. Voor tomaat, komkommer en paprika liggen de producties toch slechts rond 5% hoger dan in het teeltseizoen 2022/2023.

Kijk voor meer Spaanse klokprijzen op GFactueel.nl

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin