Home

Nieuws

Nieuwe toelatingen door Ctgb in groenten en fruit

Het Ctgb heeft in de collegevergadering van 26 oktober 2016 de volgende middelen een toelating gegeven aan het middel Flipper Plus. Steward en Fado kregen uitbreidingen op het etiket en voor Proplant geldt voortaan dat het in sla nog maar 2 keer per teeltcyclus mag worden gebruikt.

Flipper Plus, met als werkzame stoffen vetzuren en kaliumzouten, heeft een toelating gekregen als mijten- en insectenbestrijdingsmiddel in de bedekte teelt van aardbei, komkommer en tomaat.

Uitbreiding Steward

Het insecticide Steward heeft op het etiket een uitbreiding gekregen. Het is voortaan ook toegelaten in de bedekte teelt van Chinese kool, koolrabi en bonen met peul (waaronder snijboon) en in de onbedekte teelten van bladkolen (waaronder paksoi en boerenkool) en bonen met peul. Voor deze toepassingen is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Het gebruik van dit middel in deze teelten is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Uitbreiding Fado

Het schimmelbestrijdingsmiddel Fado kreeg uitbreiding voor toepassing in de bedekte teelten van aardbei, bessen, braam- en framboosachtigen en druif. Verder in bladgroenten, peulgroenten, okra, bloemkool, Chinese kool, koolrabi, radijsachtigen, suikerwortel, wortelpeterselie, pastinaak, knolraap, koolraap, aardpeer, Japanse aardappel, zoete aardappel, rode biet, knolselderij, schorseneer, bosui, stengelgroenten en in de kruidenteelt.

Beperking Proplant

Het middel Proplant (propamocarbhudrochloride) mag in de teelt van sla voortaan maar 2 keer in plaats van 3 keer per teeltcyclus worden toegepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.