Home

Nieuws 1 reactie

Ui klopt tomaat als meest getwitterde groente

De ui staat fier aan kop als het gaat om vaakst rond getwitterde groente, vóór de tomaat. Dat heeft het GroentenFruit Huis becijferd. De appel is op plaats 3 het fruit dat het vaakst op Twitter figureert.

Het GroentenFruit Huis monitort het sociale medium Twitter sinds ruim een jaar samen met de Amsterdamse Vrije Universiteit. Doel van het bijhouden van de sociale media is niet alleen het peilen van de belangstelling, maar ook het kunnen inspelen op de kleur en sfeer die die belangstelling heeft.

De koppositie van de ui, vóór tomaat, appel, bessen en aardbei, komt voor velen als een verrassing. Toen de Top 10 gisteren in beeld kwam op de nieuwsjaarsbijeenkomst rond de Tuinbouwondernemersprijs, brak direct een ietwat verwonderd geroezemoes op. "Zou daar ook vaak het woord 'uitje' tussen zitten?", vroeg men zich na afloop af.

Twitterstorm

Voor het andersoortig gebruik van een groentenaam is echter gefilterd. "Aanvankelijk kwam 'sla' als koploper uit het onderzoek", zegt Wilco van den Berg van GroentenFruit Huis. "Maar dat was dus vaak in tweets met bijvoorbeeld 'ik sla iets over' of 'ik sla hem neer' erin."

Waarom de ui het zo goed heeft gedaan in 2015 en wat teelt en handel met die berg tweets kan doen, dat is nog onderwerp van vervolgonderzoek. Overigens heeft het nieuws van deze top 10 de ui voor 2016 niet meteen al een beslissende voorsprong gegeven. Een twitterstorm bleef vooralsnog uit.

Foto

  • De laatste uien-tweet tussen de middag.

    De laatste uien-tweet tussen de middag.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.