Home

Nieuws

NVWA neemt meer rechercheurs aan

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) breidt netto uit met acht rechercheurs.

De extra rechercheurs zijn volgens de dienst een investering in de aanpak van voedselfraude. De uitbreiding is volgens directeur Roel Stevens van de inlichtingen- en opsporingsdienst van de NVWA nodig omdat fraudeonderzoeken complex zijn.

De afgelopen jaren werd Nederland een paar keer opgeschrikt door fraude met voedsel. Zo werd paardenvlees als rundvlees verkocht. In totaal zijn 24 nieuwe rechercheurs aangenomen. Zestien van hen vervangen medewerkers die door natuurlijk verloop de dienst hebben verlaten.

Vanuit de Tweede Kamer, maar ook diverse brancheorganisaties, wordt al enige tijd gevraagd om versterking van de NVWA. Bezuinigingen op de dienst zijn daarom deels teruggedraaid.

Of registreer je om te kunnen reageren.