Home

Nieuws

Kratten tuinders onderdeel Jumbo-rechtszaak

Supermarktketen Jumbo heeft een conflict met een aantal Brabantse franchisewinkels die gedurende meerdere jaren meer fust en rolcontainers inleverden dan ze ontvingen.

Het is één van de oorzaken van het opzeggen van de het franchisecontract met deze winkels in 2014. Jumbo zegt door de grote hoeveelheid ingeleverd fust rond een miljoen euro teveel aan vergoeding te hebben uitbetaald. Jumbo kon die fust niet aan de leverancier van AGF doorleveren, stelt de keten. De winkels van Jumbo zeggen dat ze daarmee fruit- en groentetelers hielpen van hun fust af te komen. Ook deden ze dat om zo min mogelijk contant geld te hoeven aanhouden in de winkels. Jumbo betwist dat en heeft daarnaar onderzoek laten doen door een bedrijfsrecherchedienst.

De rechtbank van Oost-Brabant oordeelt dat Jumbo op een juiste wijze het contract met de winkels heeft ontbonden. De supermarktketen Jumbo heeft de al jarenlang bestaande franchiserelatie met vier franchisenemers opgezegd vanwege een drietal incidenten. Jumbo wil met deze procedure bewerkstelligen dat de supermarktexploitaties aan haar worden overgedragen. De franchisenemers eisen dat de rechtbank de ontbinding ongedaan maakt en hebben een vordering ingediend tegen Jumbo vanwege het creëren van oneigenlijke concurrentie in Bladel. In de directe omgeving is een C1000-winkel omgebouwd naar een Jumbo-vestiging door het hoofdkantoor. Op de eisen rond de afwikkeling van de contracten houdt de rechtbank de zaak aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.